Välkommen till ....

Jämtlands Nyby

 

Entusiastbilsträff i Jämtlands Nyby.

Antingen är det den omtalat fina vägen eller fikat som lockar. Klart är i alla fall att veteranbilsfolk gärna åker till Jämtlands Nyby.

Ett besök i byn är ett av sommarens allra mest populära besöksmål för Jämtlands Veteranbilklubbs så kallade fikaträffar. Den 25 juni var det dags igen. Blanka gamla bilar kom från både när och fjärran. Synen var mäktig när ett sjuttiotal entusiastfordon i den ljusa kvällen körde genom bygden. Parkeringen vid Nybygården fylldes snabbt av både fordon, folk och inte minst bilentusiaster som kollade in varandras vedermödor.

För det är precis vad handlar om. Många fordonsägare som tillbringat ett oräkneligt antal vintertimmar i garaget passar på att visa upp resultaten vid besöket i Nyby. Just i år var inslaget av 'jänkejärn' påfallande. Troligen har aldrig så mycket krom och så många fenor och dollargrin synts på samma gång i de här bygderna.

Förutom 'bilmingel' varvades kvällen med fika. Gunnars delikata kolbullar hade en strykande åtgång och lotteriet med fina priser drog minst sagt fullt hus. Peoples Choise av de utställda fordonen blev i år knivigare än vanligt. Men till slut stod det klart att vinnare blev en Ford 1934, 5-window coupe.

Den glade vinnaren Kjell-Åke Berglin kunde hämta Nybygårdens åtråvärda pris. Noteras bör att bakom arrangemanget står inte minst några av byns ungdomar. Ett faktum som åtskilliga besökare till sin positiva överraskning kunde konstatera!

//P-E