Sista april i Nyby

Valborgsmässofirandet i Jämtlands Nyby, ett par mil öster om Lit, är ett vårtecken lika pålitligt som tussilago. För trots den lite småkalla blåsten som gav hög långkalsongfaktor när sommarvärmen plötsligt tog slut, så var det många som ville fira in våren när Litsbygdens egen trubadur drog Dennis Edfalk inledde kvällen med underhållning till fikat på Nybygården.

Lagom till klockan 21 hade bygdens ”eldledare” fått fyr på majbrasan. Samtidigt öppnade den av både stora ungar och något yngre barn emotsedda attraktionen ”Busskurens korvstånd”. En traditionstyngd inrättning som exklusivt tillhandahåller varm korv en kväll varje år. Och det är Valborgsmässoafton.

Dennis Edfalk. Uppskattad underhållare på Nybygårdens valborgskväll.
Säkert leende. Jan Bohlin, nyinflyttad Nybybo, drog kvällens högsta vinst, eltandborsten.
Majbrasa i Jämtlands Nyby. Ett säkert vårtecken sedan mer än 80 år.
Smakfull attraktion. Busskurens korvstånd. Bara på sista april och i Jämtlands Nyby.

Text: Per Ericsson Foto: Mattias Brännström och Eva Blom

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.