Nybydagen 2023

Lördag den 18/3 var det efter ett långt uppehåll åter dags för bygdeevenemanget Nybydagen. Skidåkning är en grundbult i evenemanget, fast utan spårgeneralen Mattias Brännström hade det blivit klent med just skidåkningen. Dygnet innan försvann de omsorgsfullt dragna skidspåren i säsongens hittills värsta snöoväder.

-Så på lördag morgon var det ”bara” att börja om och försöka lista ut var spåren hade gått. Över åkrarna fanns inte ett spår av spåren så att säga, skrattar Mattias.

Vid tolvtiden, när det var dags för de första att ge sig iväg på skidor, var spåren perfekta. Ivrigt påhejade åkte de minsta i Knatteklassen en runda på några hundra meter. För de lite större barnen fanns ett enkilometersspår. Och de som tyckte sig vara vuxna, eller riktiga skidåkare, körde ett eller flera varv på den längsta slingan som mätte 4 km. Fast att vara snabbast hjälpte föga. För prisutdelningen från det imponerande välfyllda prisbordet skedde slumpvis efter startnummer. Alla barn fick medalj och en ”goodiebag”.

På tal om mätt. Kolbullarna som serverades i närheten av målet hade en strykande åtgång.

-Jag har ingen aning om hur många vi stekt, konstaterade kolbullkockarna som hade fullt upp under flera timmar.

Inne i Nybygården erbjöds mer förtäring i form av kaffefika.

Dagens avrundades med afterski i Nybygården där Streaks underhöll från scenen.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.