Valborg 1999

Glad stämning, entusistiska besökare och förväntningar i luften. Dessutom runt hundra nöjda Valborgsmässofirare som verkligen fick valuta för pengarna och en oförglömlig kväll.

-Det är i Nyby det händer; sa en av besökarna och konstaterade att Byggnadsföreningen Nybygårdens festkommitté överträffat sig själva när man ordnat årets Valborgsmässofirande.

Byns Föreningshus nästan invaderades av glada barn och vuxna från Nyby och flera angränsande byar. Kaffe, kakor och goda smörgåsar serverades åt alla och under tiden man fikade var det både auktion på skänkta varor och dragning i lotterier. Helt klart gillades det speciella lotteriet för barn där det blev vinst på varje lott.

Vid 21-tiden tändes majbrasan och intill öppnades samtidigt busskurens korvkiosk, som bara har öppet just den här kvällen varje år. Under 20 minuter blixtrade ett hejdundrande fyrverkeri i skymningen, innan det blev dags att gå tillbaka för att få en påtår och umgås i och utanför Föreningshuset utöver vårkvällen.

Helgen avrundades på söndagsförmiddagen med Gudstjänst Nyby Föreningshus.

Gudstjänsten, som hade ovanligt många besökare, leddes av komminister Peder Hartwig från Lit, nyss hemkommen från FN-tjänst i Bosnien. I sin intressanta predikan berättade Peder bl.a. en del om sina upplevelser från tjänstgöringen. Under kaffet upptogs kollekt till Svenska Kyrkans Ungdomsverksamhet.

Text: Per Ericsson

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.