Skidorientering 2008

Vid ett par tillfällen under vintern 2008 har mästerskap i skidorientering genomförts i trakterna av Jämtlands Nyby. Ett femtiotal tävlande har under tillsammans två dagar genomkorsat terrängen på jakt efter finurligt gömda kontroller. Tävlingarna, som ingår i Polaris Cup, har arrangerats av Litsbygdens SK samt Fältjägarnas IF. Enligt arrangörerna har orten många bra kvaliteer som gör det enkelt att arrangera attraktiva och utslagsgivande tävlingar. Dessutom uppskattar de tävlande terrängen. Den anses både omväxlande och utslagsgivande, något som verkligen framhölls vid de nu avslutade mästerskapen.

Något annat som även det lovordades var tillgången på snö. Och visst, trakten är snösäker. Inför tävlingarna, som hölls i skogsmarkerna norr om byn, drogs kilometervis med väl preparerade skidspår som i form av gröna streck återfanns på den så kallade Nybykartan. Förutom att vara helt oundgänglig för de tävlande torde just Nybykartan vara en av länets absolut förnämligaste och bäst genomarbetade orienteringskartor då den kontinuerligt daterats upp under mer än 30 år. Tävlingscentrum var förlagt till byns föreningshus, Nybygården.

Text och bild: Per Ericsson

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.