MC-träffen 2010

Motorcykelträff i Jämtlands Nyby

Den sägs vara en av länets häftigaste motorcykelvägar, den 20 kilometer långa sträckan mellan Lit och Jämtlands Nyby.

Slät, snabb och med inte mindre än 16 inspirerande kurvor på den sista milen. Sånt lockar ju förstås. Därför var det inte förvånande att Nybygårdens MC-café en helt vanlig onsdagskväll gästades av 54 motorcykelekipage.

-Det är en superväg att köra med motorcykel. Att växla ner och pressa i dom härliga motlutskurvorna är bara så läckert.

Varm kväll, rolig väg och trevligt sällskap, det kallar jag motorcykelfeeling när den är som bäst, säger Oskar Renhuvud, tar av sig hjälmen och spricker upp i ett glatt leende. Trots att vägen återfinns på Internet som ”bra motorcykelväg” var det flera som aldrig kört den tidigare. Oskar Renhuvud var en av dem.

-Näe, faktiskt inte. Trots att jag kör drygt 1 000 mil motorcykel om året har jag inte varit här förut. Jag har helt klart missat något.

Men uppenbarligen fanns det andra som visste, då vi i kväll är dubbelt så många motorcykelekipage som andra onsdagskvällar. Men inte bara vägen lockar. En kopp fika på Nybygårdens MC-café satt fint för det cirka 90-talet besökarna. Ja alltså, man åkte ju inte två på varje motorcykel. Några tog faktiskt bilen… för att titta på motorcyklarna.

Text och bild: Per Ericsson

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.