Poker Run under Jamtland Bike Week

Trettio graders värme är inget som hindrar en riktig motorcykelåkare.

– Inte på vägen i alla fall. Men när man stannar gäller det att snabbt få av skinnstället. Annars är härdsmältan nära, skrattar Ulf Gustafsson och svidar om efter att ha ställt upp sin glänsande hoj, en Honda CBF 1000 med mäktig rak fyrcylindrig motor, utanför Nybygården i Jämtlands Nyby.

Ulf är medlem i ÖMCK-Östersunds Motorcykelklubb. Och i helgen var det klubbens tur att inom ramen för Jamtland Bike Week 2019 arrangera ett så kallat Poker Run som är kopplat till en tävling där deltagarnas köp av spelkort har avgörande betydelse. Hela behållningen går till välgörenhet.

– Den här gången är det till bröstcancerföreningen Emmafonden, berättar Ulf Lärkert som är kassör i ÖMCK.

Jamtland Bike Week som körs under den här veckan är ett årligen återkommande veckolångt arrangemang med åkturer till olika utflyktsmål länet samt aktiviteter i Östersund och bygger på ett samarbete mellan flera av länets motorcykelklubbar. 

– Alla är välkomna oavsett motorcykelmärke, påpekar ett par av deltagarna som av den retsamma tonen att döma definitivt inte delade ”hojsmak”.

Under helgen var det hela 27 motorcykelekipage som trotsade hettan och körde femtonmilsslingan från Östersund mot trakterna av Krokom och Häggenås för att till slut hamna i Jämtlands Nyby där det var mat och kaffe.

– Tack och lov utomhus i skuggan bakom bygdegården pustade Hans Hemå, Birgitta Thorén och Jimmy Nilsson från Templar Knights MC och sneglade mer åt kylda drycker än varmt kaffe.

På agendan i Jamtland Bike Week den kommande veckan står flera kvällsturer med fika. För en av dem svarar den kvinnliga motorcykelklubben Jamtstårsan.

Text och foto: Per Ericsson

Nybygården. Välkommet hojstopp i mer än högsommarvärme.
27 motorcykelekipage trotsade hettan i helgens Poker Run.
Ta rätt kort nu. Deltagarna i tävlingen Poker Run får ett spelkort av kontrollanten Ulf Gustafsson, t.v.
Det är okej att åka. Men smällhett när man stannar, pustar Håkan Persson från Tullus som kör Yamaha Midnight Star med mäktig V-Twinmotor.
Hans Hemå, Birgitta Thorén och Jimmy Nilsson svidar snabbt om i högsommarhettan.
Jamtland Lodge av Templar Knights MC. Gillas av Jimmy Nilsson.
Hamburgare och kaffe uppskattades. Men kalla drycker gick åt som smör i solsken.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.