Jamtstårsan på besök i Nyby

Jamtland Bike Week snurrade på högvarv när Jamtstårsan, motorcykelklubben med kvinnliga förtecken, arrangerade fikakväll i Jämtlands Nyby några mil utanför Östersund.

Mullret från mäktiga motorer måste ha hörts över Indalsälvens dalgång när hojjarna var på gång.

– Vägen hit är helt fantastisk, jublar Barbro Askholm, klubbens ordförande som just pressat sin Harley-Davidson Fat Boy genom motluten på asfaltsvägens alla inspirerande kurvor.

Den blänkande motorcykeln, med klassisk amerikansk V-Twinmotor på hela 1 600-kubik, har hon haft i fem år, nästan lika länge som klubben funnits.

– Vi startade 2011 och även i år deltar vi Jamtland Bike Week som är ett återkommande veckolångt sommararrangemang. Det bygger på ett samarbete mellan flera av länets motorcykelklubbar där vi tillsammans ordnar en rad olika aktiviteter i Östersund och åkturer till olika utflyktsmål i länet. Startavgiften, och ytterligare frivilliga bidrag, skänker vi till Emmafonden mot bröstcancer, berättar Barbro Askholm som gärna åker på sommarträffar.

Fast även för den med mindre motorcykel i blodet var synen av ett 25-tal blänkande motorcyklar utanför Nybygården en upplevelse. Och det alldeles särskilt då de flesta hojjarna räknades in under kategorin mäktiga kromtyngda landsvägskryssare med hög USA-faktor.

– Soliga och varma sommarkvällar, som den här, då är det härligt att köra motorcykel, säger Lilian Gundt från Frösön, sätter sig till rätta på sin glänsande Victory Vega och konstaterar att inte bara vägen utan även kaffefikat i Jämtlands Nyby blev bäst hittills.

Text och foto: Per Ericsson

Jamtstårsans kväll. 24 motorcykelekipage kom till Jämtlands Nyby i sommarkvällen.
Logga med kvinnliga förtecken. Jamtstårsan MC från Östersund.
Underbar motorcykelväg. Barbro Askholm njöt av att rasta sin Harley-Davidson till Jämtlands Nyby.
Rosa band. En angelägen symbol även på motorcykeln.
Tuff hoj med mjukt inslag. En teddybjörn är kanske inte det man främst förknippar med motorcyklar från Harley-Davidson.
Nybygården. Uppskattat besöksmål i varm sommarkväll.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.